– Почитувани колеги👨‍✈️👩‍✈️, по повод ангажирањето на поголем број на припадници на Полицијата, за обезбедување по повод одбележување на 151 година од раѓањето на Учителот Гоце Делчев Независен Синдикат на Полицијата и Независен Синдикат на Полиција “СО СВР Штип” Ви честита👏👏👏 и ве подржува за успешно реализираните активности како и покажаниот висок степен на професионализам и посветеност кон работата!!!
– За искажаните провокации, навреди и закани упатени од страна на лица Бугарски државјани бараме најстроги казни и заштита на Полициските службеници од вакви идни дејствија во услови на законско постапување.
– Само на ваков начин ќе се зголеми довербата кон полицијата и ќе се врати достоинството на полицаецот.
ДОСТОИНСТВОТО ПРЕД СЕ❗️❗️❗️