📣 Апелираме до МВР дека е потребна итна набавка на џемпери и кондури за кандидатите за полициски службеници кои во овие услови без соодветна униформа ја обавуваат праксата по полициските станици.
👮‍♂️ Условите за работа и здравјето на колегите кои треба да бидат иднината на Министерството мора да биде врвен приоритет.
✍️ Дополнително укажуваме и од потребата за планирање и навремена набавка на полициска униформа, како за останатите колеги така и за кандидатите за полициски службеници кои не смее повторно да се дозволи да почнат со редовни полициски работи во униформата од центарот за обука како што беше пракса со изминатите генерации.