❗️Бараме декриминализација на член 143 од КЗ по брза постапка, со европско знаменце 🇪🇺 и на идентичен начин на кој што беше избришан ставот 5 од членот 353 кој ја санкционира злоупотребата на службената положба и овластувања при вршење јавни набавки или на штета на Буџетот и на јавните фондови за кој беше предвидена казна од најмалку 5 години затвор.
‼️ Полициските службеници останаа единствените потенцијални криминалци и заслужуваат еднаков третман со сите останати граѓани за кои се предвидуваат прекршочни санкции за слични дејствија.