Независниот Синдикат на Полицијата, започнува со примена на договорите кои беа потпишани со општините за избор на ,,Најдобар полицаец”.
Честитки за најуспешните и благодарност до општините кои се грижат и работат преку мотивација на полицајците за зголемување на безбедноста.