Изготвена кривична пријава за сторено кривично дело ,,Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем” по чл. 394-г, од Кривичниот законик против претседателот на Македонскиот полициски синдикат Маријан Кицев за објавата со пчелките и мувите.
Го охрабруваме Оделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди, да биде на висина на задачата како и секогаш и да преземе се што е потребно во ракмките на нивните надлежности и прописи.