👉 Согласно член 23 од Законот за работни односи, Министерството има обврска во огласот покрај останатите критериуми да ја објави и нето платата предвидена за конкретното работно место.
❓️Се поставува прашањето зошто МВР не ја објавува платата во огласот?
⁉️ Дали можеби се срамат од износот кој ќе треба да го објават или само сакаат да ја продолжат традицијата на незаконито работење и не почитување на законите?