Независниот синдикат на правосудната полиција протестираше поради најавата за измени во Законот за судски услуги, зголемување од 15 отсто без правосудната полиција. Претставниците на синдикатот, предводени од претседателот Владимир Литоски, беа повикани од министерот за правда на разговор и ветија дека ќе го решат проблемот со амандмани викендов. Независниот полициски синдикат будно ја следи ситуацијата и доколку има потреба повторно ќе интервенира.