По неколкуте протести и безброј прес конференции, барањата на НСП не беа серизоно сфатени, како и тоа дека вработените во полицијата се исто така и гласачи што неколку пати потенциравме.
Во исчекување на политичката разврска бараме сериозен пристап и ремомт во полицијата, покачување за 20% на платите и исплата на регрес за годишен одмор К-15!