Независниот Полициски Синдикат изразува силна подршка на Словенските Полициските Синдикати имено Утрово во 7,00 часот Словенските Полициски Синдикати кажаа НЕ на лошите политики и отпочнаа Штрајк на полицијата и претставници на полицијата и Министерството за внатрешни работи на Словенија.

Полициските службеници се приклучија на масовен штрајк и поради таквата широка поддршка истите се решени и нема да дозволат кршење на единство и малтретирање од страна на политичките елити!

Штрајкот продолжува се до исполнувањето на барањата на штрајкувачите!

Сите до еден во борбата за Достоинството на институцијата полицаец!