✍️ По двомесечните консултации и анализи, денес со именувањето на Генерален секретар и Помошници генерални секретари го комплетираме раководството на Независниот синдикат на полицијата и отпочнуваме процес на заеднички реформи и развој.
Верувам дека именуваните лица, како долгогодишни искусни синдикалци се соодветни за функциите и дека ќе дадат се од себе за заеднички да ја продолжиме борбата која ја водиме.
Ја користам оваа прилика да им честитам на новите функции и да им се заблагодарам за се што досега сторија, како и да им посакам многу успех во изршувањето на новите функции.
Претседател на НСП,