✔️ Исправена е уште една неправда која беше нанесувана врз вработените и надоместокот за новороденче се даваше единствено за работничките мајки, а од сега треба да биде достапен подеднакво и за татковците.
🗣 Ако зборуваме и го промовираме Министерството како инстутуција во која родовата еднаковст е од особено значење треба и доследно да ја применуваме.
👉 Независниот Синдикат на Полицијата останува главен иницијатор и коректив на промените и штетните појави во Министерството.