Во текот на 24.08.2022 год. на мејловите на телефоните на Независниот Синдикат на Полицијата, пристигнаа повеќе од 50-тина известувања како поплаки по барање совет како да се справат со некои од вечните Неработници кои се по удобните канцеларии во седиштето на МВР.
 
👉НЕ СЕ ЗНАЕ ОД КОГА НО, ПОЕДИНЦИ ТВРДАТ ДЕКА НЕ ИМ Е УПЛАТЕНО ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ ОД 10-ти месец 2018 год., ПА РЕД Е НЕКОЈ НЕКОГО И ОД ТИЕ НЕДОПИРЛИВИТЕ ДА ДАДАТ НА ОДГОВОРНОСТ И ФИНАНСИСКИ НЕКОЈ ДА ОДГОВАРА.
 
👉👉ДЕНЕСКА ПОВЕЌЕ 10-тина ВРАБОТЕНИ ВО ПОЛИЦИЈАТА ПРИВАТНО ПЛАТИЈА ЗА ПРЕГЛЕДИ, НЕКОЛКУ ОД НИВ И ЗА СИСТЕМАТСКИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ПРВАЧИЊА, за ДЕЦА НА ПОЛИЦАЈЦИ КОИ ТРЕБА ДА БИДАТ ЗАПИШАНИ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ во учебната 2022/23 год.
 
👉👉👉ПА ЗА ВАКОВ ПРОБЛЕМ НЕ Е ЛОШО ЛИЧНО И МИНИСТЕРОТ за ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ДА СЕ ВКЛУЧИ ВО НЕГОВО РЕШАВАЊЕ, а ЗА ЖАЛ НЕ Е ПО ПРВ ПАТ МВР ДА ИМА “СИСТЕМСКИ” или ФИНАНСИСКИ ПРОБЛЕМИ ЗА НЕИЗВРШЕНА УПЛАТА ЗА ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ во МВР.
НСП јавно ги советува сите ЧЛЕНОВИ И ОСТАНАТИ ВРАБОТЕНИ во МВР: “ЧУВАЈТЕ ГИ СМЕТКИТЕ што СТЕ ГИ ПЛАЌАЛЕ ПО ЗДРАВСТВЕНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, НАПРАВЕТЕ СЛУЖБЕНИ БЕЛЕШКИ, ЧУВАЈТЕ ГИ ОРИГИНАЛИТЕ, ПРАТЕТЕ НИ ФОТОКОПИИ, КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ, А НИЕ ЌЕ ВИ ОДРЕДИМЕ СИНДИКАЛНИ АДВОКАТИ ЗА ПОНАТАМОШНИ ПОСТАПКИ И РЕШАВАЊЕ НА ВАШИТЕ ПРОБЛЕМИ.”
 
🦻🦴🦷👀🧠🫀🚑⛑️📢
Утре 25.08.2022 год. во 12.00 часот се ГЛЕДАМЕ на ПРЕС!!