📢 ИЗВЕСТУВАЊЕ 📢

Со задоволство ви соопштуваме дека според сите направени анализи од страна на телата и органите на НСП, на 30-сетото Претседателство одржано на 02.07.2022 година во Кочани, е донесена одлука за одржување на Прва “СПОРТСКО / ЕДУКАТИВНА” НЕЗАВИСНА ПОЛИЦИЈАДА-2023.

Детали за настанот:
📅 Датум: 24/25.06.2023 година
📍 Место: Пониква, Кочани

Спортови што ќе се одржуваат вклучуваат:

*Одбојка
*Баскет
*Коноп/јаже
*Поединечни натпреварувања: стрелаштво, шах, пикадо, бадминтон, туркање со рака.

На 24.06.2023 година, од страна на 25-30 џипови од Off Road Extreme-НАПИЊАЧИ, дел од учесниците ќе бидат возени по врвовите на Осоговската планина на Пониква. Ова ќе биде организирано во групи и со посебен безбедносен надзор од самото здружение.

Согласно целосно направената проценка, бројот на учесници не може да надмине 10% од членството или вкупно 450 учесници.

📌 Напомена: Претседателите на Синдикалните Организации треба да подготват списоци со потребните податоци најдоцна до 05.06.2023 година.

Членовите на НСП кои се во можност да земат учество за овој настан, треба да контактираат синдикалниот претставник на Синдикалната подружница на НСП, на ПО, ПС, ПС за ГН, ПС за ГП, ОВР, и преку Претседателите на СО, Претседателите на СВР, РЦ за ГР, ЕБР и 6-та УПРАВА, за да се сочинат конечни списоци за организација на превоз, сместување и исхрана.

За сите подготовки и целосна организација во поглед на време и место на поагање, оброци, сместување, добивање на изготвен рекламен материјал, како и почитување на агенда и протокол на организацијата, одговорни се Претседателите на Синдикалните Организации.

Бидете дел од ова уникатно спортско/едукативно искуство и поддржете го нашиот заеднички напор за јакнење на врските и соработката меѓу членовите на НСП. Очекуваме вашето активно учество на настанот!

За дополнителни информации и прашања, контактирајте ја вашата синдикална подружница или претставник на Синдикалната организација.

Синдикален поздрав,
Независен Синдикат на Полицијата