По завршувањето на годишните одмори НСП се враќа со зголемена активност за следните 15 дена.

1. 21.08.2021 прес конференција пред МВР во врска со настанот во кој беа повредени тројца колеги,

2. 26.08.2021 состанок на ниво на претседатели на СО СВР Скопје,

3. 03.09.2021 избори за претседатели на ОВР Берово и ОВР Пробиштип,

4. 07.09.2021 крводарителска акција на НСП,

5. 08.09.2021 ГОЛЕМ ПОЛИЦИСКИ МОТО ПРОТЕСТ