Денес во Центарот за обука во Идризово во организација на Независниот Синдикат на Полицијата се одржува трибина на тема “Измени на Законот за полиција во делот на одземање на службеното оружје на полициските службеници”.

На трибината свое излагање имаат професор д-р Лазар Јовевски и судија м-р Даниела Димовска.

Видео изјава на Гоце Делчев, Претседател на Конфедерација на независни синдикати на Македонија, по повод Трибина на Независен синдикат на полицијата, оддржана на ден 15.09.2018 година, во Центар за обука на полициски службеници, во врска со Измени во Законот за полиција, за одземање на службено оружје.