Автор: arrow@nsp

Доставено писмо до Министерот и репрезентативниот синдикат со Барање за промена на Колективниот договор на МВР

Соопшение за членовите на НСП и сите вработени во МВР на РМ. На ден 30.04.2017 година изминува важноста на постоечкиот Колективен договор на МВР на РМ (сл.весник на РМ број…

Независниот синдикат на полицијата бара одговори од Mинистерот за внатрешни работи за акцијата „Којот“

Независниот синдикат на полицијата бара од министерот за внатрешни работи да одговори дали во акцијата „Којот“ спроведена во јули оваа година во која беа лишени од слобода пет полициски службеници…

Независниот Синдикат на Полицијата повторно бара повисоки плати,надоместоци и осигурување. Овојпат побара подршка од Претседателот на РМ

Се обидоа со сите форми, но никој не ги слуша. Отидоа и до претседателот на државата, но и оттаму – молк. Полициските синдикалци побараа од шефот на државата да не…

Независниот синдикат на полицијата поднесе кривична пријава против началникот на СВР Струмица

Независниот синдикат на полицијата на ден 07.07.2016 година до Основното Јавно обвинителство во Струмица, поднесе кривична пријава против началникот на СВР Струмица поради опструкции во работењето на синдикатот спротивни на…

Претседателот Делчев гостин во дебатата на „Клик Плус“ на тема : „Нагли смени во МВР – Опасности и ризици“

Во емисијата „Клик Плус“ се дебатираше на тема „Нагли смени во МВР – Опасности и ризици“. На темата дебатираа претседателот на Независниот полициски синдикат Гоце Делчев Тодев, универзитетскиот професор Владимир…

Одржано првото вонредно собрание на НСП

На ден 27.05.2016 година во хотелот „Континентал“ во Скопје се одржа Вонредното собрание на НСП. Покрај запознавањето со претседателите на Основните синдикални организации на истото беше донесена одлука за донесување…