Категорија: НСШПА

Протести и блокади низ цела Македонија за враќање на ДОСТОИНСТВОТО во Полицијата

30.09.2019 год. И покрај сите „препреки“ за ПРВ ПАТ ВО ИСТОРИЈАТА протести на Независниот Синдикат на Полицијата со блокади на сообраќајниците се случи утрово. Протестираа вработени во Полицијата, Шумската полиција,…

Резултатот на нашата заложба и борба – НСШПА и МЗШВ започнаа разговори за колективен договор

Претставници на Независниот синдикат на Шумската полиција и администрација и Министерството за замјоделство, шумарство и водостопанство отпочнаа преговори за донесување на колективен договор. Од денеска можеме слободно да кажеме дека…

Победа на НСШП: Министерството за Шумарство ќе го зголеми буџетот за шумските полицајци

По силната борба изразена со многу активности и протестот одржан на 04.11.2017 година на НСШП со огромна подршка од НСП конечно издвојувана голема победа. На предлог на Министерството за земјоделство,…