Категорија: Активности

Просечен успех на кандидати за полицајци во центар за обука на МВР 2014-2022

Не можеме да очекуваме промена на подобро, а притоа да не создаваме квалитетни кадри кои треба да ги донесат промените. Политиката на поставување Помошници на министерот во Центарот за обука…

Биди хуман, донирај униформа!

Она што НСП го правеше пред 1 година како ироничен приказ на состојбата во која се наоѓа МВР, денес за жал дочекавме да стане реалност и самото Министерство да бара…

Одржана напредна обука за спроведување на дисциплински постапки поддржана од мисијата на ОБСЕ

Во периодот од 08 до 12.04.2024 година во хотел Сириус, Струмица беше одржана напредна обука за спроведување на дисциплински постапки поддржана од мисијата на ОБСЕ. На обуката како синдикални претставници…

Изборен ден за Независниот синдикат на полицијата

Почитувани колеги, Денес во Хотел Контитентал, Скопје се одржа вториот вонреден конгрес на Независниот синдикат на полицијата кој помина во крајно коректна и демократска атмосфера од кој многу синдикати можат…

Одобрен планот за активности за 2024 на одделот за судски и дисциплински постапки во МВР

Согласно одобрениот план за активности за 2024 година за поддршка на идното градење на професионалните капацитети на Одделот за судски и дисциплински постапки во МВР, заврши обуката за начинот на…

Незавизна Зона – Владимир Литовски, претседател на НССП (С1Е11)

Утре (четврток) во 20:00 часот проследете ја новата епизода на Независна Зона со Владимир Литовски, претседател на Независниот синдикат на судската полиција. Разговараме за состојбата во судовите, платите и условите…

Tехничкиот Премиер, неовластено упадна и снимаше вработени кои ги извршуваа своите работни задачи во СВР Тетово

Во врска со денешниот преседан кој беше направен од страна на техничкиот Премиер, кој неовластено упадна и неовластено снимаше вработени кои ги извршуваа своите работни задачи во СВР Тетово, за…