Категорија: Активности

Одржано 6-то вонредно собрание на НСП

На ден 25.07.2020г. во центарот за обука во Идризово, во услови на пандемија почитувајќи ги сите здравствени препораки НСП успешно го одржа шесттото вонредно собрание. Констатирано е дека пандемијата за…

Делегација на НСП на вечните домови на загинатите во “Диво Насеље”

Делегација на Независниот Синдикат на Полицијата предводена од претседателот, денес на градските гробишта во Тетово, гробиштата во Брвеница и Зубовцe положи цвеќе на вечните домови на дел од загинатите во…

Соопштение на Претседателот на НСП

СООПШТЕНИЕ ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: Здраво на сите членови на Независниот Синдикат на Полицијата. Здраво на сите вработени во МВР, во затворската, шумската и судската полиција. Здраво на оние во АНБ и…

Склучен Меѓународен протокол за соработка на ГС УПОИП НЕЗАВИСНОСТ и ГНСП

Во интерес на меѓународната соработка при синдикалното делување како и заедничката поддршка и цели, денес во Врњачка Бања, Р. Србија е склучен Меѓународен протокол за соработка на ГС УПОИП НЕЗАВИСНОСТ…

Протести и блокади низ цела Македонија за враќање на ДОСТОИНСТВОТО во Полицијата

30.09.2019 год. И покрај сите „препреки“ за ПРВ ПАТ ВО ИСТОРИЈАТА протести на Независниот Синдикат на Полицијата со блокади на сообраќајниците се случи утрово. Протестираа вработени во Полицијата, Шумската полиција,…

НСП на средба со работната група за спроведување на ВЕТИНГОТ во МВР

Денес раководството на Независниот синдикат на полицијата оствари средба со дел од членовите на работната група за подготовка на “ветингот” во МВР. На средбата е договорено транспарентно да го извлечеме…

Резултатот на нашата заложба и борба – НСШПА и МЗШВ започнаа разговори за колективен договор

Претставници на Независниот синдикат на Шумската полиција и администрација и Министерството за замјоделство, шумарство и водостопанство отпочнаа преговори за донесување на колективен договор. Од денеска можеме слободно да кажеме дека…