✍️ Веќе стана пракса пред заминување на Министерот да се делат по неколку илјади решенија и да се потполнуваат сите упразнети раководни работни позиции без почитување на никаква постапка и услови…

❓️Останува само не јасно во кој ходник на МВР е стационирана ординацијата на докторот и каде ставаат потписи преставниците на МПС кои се членови во комисиите и го верификуваат и овој шверц на решенија.

⁉️ Вака ли требаше да изгледа деполитизацијата и ветингот кој беше најавен во МВР и дали е време конечно комисиите за распоредување да понесат кривична одговорност за Злоупотреба на службена положба и овластувања или во оваа држава ќе одговара само полицаецот?