Во емисијата  „Клик Плус“ се дебатираше на тема „Нагли смени во МВР – Опасности и ризици“.

На темата дебатираа претседателот на Независниот полициски синдикат Гоце Делчев Тодев, универзитетскиот професор Владимир Пивоваров и универзитетскиот професор Стојан Славески.