Независниот Синдикат на Полицијата повторно бара повисоки плати,надоместоци и осигурување. Овојпат побара подршка од Претседателот на РМ

Се обидоа со сите форми, но никој не ги слуша. Отидоа и до претседателот на државата, но и оттаму – молк. Полициските синдикалци побараа од шефот на државата да не…

Независниот синдикат на полицијата поднесе кривична пријава против началникот на СВР Струмица

Независниот синдикат на полицијата на ден 07.07.2016 година до Основното Јавно обвинителство во Струмица, поднесе кривична пријава против началникот на СВР Струмица поради опструкции во работењето на синдикатот спротивни на…

Независниот синдикат на полицијата бара исплата на надоместокот за годишен одмор

Според претседателот на синдикатот, Гоце Делчев Тодев, до министерот за внатрешни работи е доставено известување во кое се опфатени неколкуте барања од полициските службеници „Бараме да им биде исплатен надоместокот…

Претседателот Делчев гостин во дебатата на „Клик Плус“ на тема : „Нагли смени во МВР – Опасности и ризици“

Во емисијата „Клик Плус“ се дебатираше на тема „Нагли смени во МВР – Опасности и ризици“. На темата дебатираа претседателот на Независниот полициски синдикат Гоце Делчев Тодев, универзитетскиот професор Владимир…

Одржано првото вонредно собрание на НСП

На ден 27.05.2016 година во хотелот „Континентал“ во Скопје се одржа Вонредното собрание на НСП. Покрај запознавањето со претседателите на Основните синдикални организации на истото беше донесена одлука за донесување…

Протест на Независниот полициски синдикат, се бара промена на колективниот договор

Полицајците од граничните полициски станици Стрезимир, Маздрача, Танушевци и Гошинце на протест пред Министерството за внатрешни работи. Претседателот на независниот полициски синдикат Гоце Делчев Тодев потенцира дека навршува една година…